Bæredygtig Lærings stand på klimamesse i Skørping 2019

Bæredygtig Læring på Klimamesse i Skørping

Søndag den 17.3.19 deltog Bæredygtig Læring med en stand på Klimamessen i Skørping. Temaet var Rebild Plastfri.

Plast er et generelt problem for naturen og især verdenshavene fordi plast nedbrydes uendeligt langsomt. Der er plast overalt i vores hverdag, indpakning, emballage, produkter m.v.  Mange plastprodukter er svære at gøre noget noget ved, vi har endnu ikke mange emballagefri butikker.

Her kan du dog gøre noget selv: Hver dansker køber i gennemsnit 85 plastposer hvert år, og på standen kunne man se hvor meget 85 plastposer faktisk fylder. Det er nemt og undgå. Tag dit eget net eller pose med hver gang du handler og miljøet er sparet for flere kilo plast hvert år.

På Standen kunne man købe færdigsyede net, lavet af genbrugsstof og man kunne dekorere nettet med tekst som; ‘Plastik nej tak’, ‘no plast’, ‘brug mig’ eller fine blomster og hjerter.

Helt nye smarte tasker og net blev præsenteret at de to unge, Caroline og Sara.

Den største forhindring mod brug af plastposer er, at folk glemmer posen eller nettet. På standen var der mulighed for at hver enkelt kunne komme med forslag til hvordan man får nettet med i butikken. Forslagene var:

Hæng nettet nær fordøren

Sørg for at få nettet med tilbage i bilen efter indkøb

Gør nettet til en rutine

Lav en remse: ‘Har du husket din pose, får du en rose, har du glemt dit net, er du et skvat.’

Brug posen som hat

Bind en rød snor om fingeren

Similar Posts